Londonski fond ACA kreće u kupnju nekretnina u Splitu i Rijeci

Prema pisanju portala FTAdviser.com londonska građeviska tvrtka Emerging Market Property, specijalizirana za područja srednje i istočne Europe, osnovala je fond koji će se baviti ulaganjima u nekretnine na područjima Hrvatske gdje su ekonomski rast i demografske promjene dovele do manjka određenih vrsta nekretnina, uglavnom kuća i stanova za život, te će se fokusirati na stambene nekretnine na području Splita i Rijeke u nadi da je u tim gradovima konkurencija manja.

Vodeći se predviđanjima da će 2011. Hrvatska uću u europsko društvo kada će i standard srednje klase porasti, kao i procjenama konzultantske kuće King Sturge o nedostatku oko 500 stambenih jedinica samo u Splitu,  Adriatic Capital Accumulation fund LP predviđa investitorima u isti zaradu od 25 % do čak 35 %.

Imajući u vidu trenutno stanje na splitskom tržištu nekretnina, dolazak ovakvog fonda imao bi snažan utjecaj na već previsoke cijene stambenih nekretnina u ovom gradu.

 

TRGO STAN d.o.o.
Ul. Tolstojeva 32
21000 Split, Croatia
+385 (0) 95 91 51 807
trgostan@trgostan.hr 
OIB: 83830291473
MB: 03821650

Pratite nas

user linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram