Chicago Tribune: Vis - život kakav bi trebao biti

Još jedan u mnoštvu članaka punih hvale za ljepotu hrvatske obale, ovaj put u izdanju Chicago Tribunea čiji novinar je posjetio Vis i ondje proveo nezaborani odmor.

"U trenutku kada smi izašli s trajekta, moj sin, njegova supruga i ja primjetili smo smo da nitko (osim nas) ne žuri nikamo. Lokalni stanovnici su ispijali kavu u kafićimi uz more jedva obraćajući pažnju na došljake, a ostali putnici s trajekta su gotovo nestali u viškim uskim uličicama" - tako novinar opisuje svoj prvi susret s Visom. Odmah su krenuli na izlet do Modre i Zelene špilje, Stončice, uskoro su obišli Vis i Komižu. Oduševljeni svime što su vidjeli, vrlo brzo su se uklopili u mirni život otoka, kušajući gotovo sva vina na vinskoj cesti, hib u noćnoj šetnji viškom rivom, pa do komiške i viške pogače jutrom u lokalnim pekarama. Na kraju opširnog članka koji može poslužiti i kao dobar vodič svima koji su odlučili posjetiti ovaj otok, spominju splitsku obitelj koja je nakon života u Francuskoj odlučila doseliti i nastaniti se na Visu, te živjeti od ribarenja i turizma. "Vis je život kakav bi trebao biti" složio se novinar s njihovim riječima.

user linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram