Kategorija

Oznaka

Cijena (€)

-

Stambena površina (m2)

-

Površina zemljišta (m2)

-

Značajke

Regija

Rivijera

Mjesto

Kvart

bannerauthenticdalmatia

Global Property Guide, jedan od najrelevantnijih portala kojia prati svjetske trendove tržišta nekretnina, donosi najnovije podatke trećeg kvartala 2009. godine i to 27 najvažnijih svjetskih država prema kojima njih 16 bilježi rast cijena nekretnina. Usporedbe radi, u prethodnom kvartalu isti rast bilježilo je tek 10 država.

Tržišta koja su bila među najviše pogođenima krizom kao što su Velika Britanija, Kanada, Njemačka, Singapur i Južnoafrička Republika, također bilježe rast cijena.

Međutim, i dalje je vidljiva polarizacija gdje je s jedne strane azijsko gospodarstvo koje i dalje bilježi ekonomski rast, kao i rast cijena stambenih nekretnina, te s druge strane gospodarstva Ujedinjenih Arapskih EMirata i Istočne Europe gdje je ekonomski rast zaustavljen, a tržišta nekretnina pred kolapsom. Unatoč tome, navodi portal, i za ta tržišta prema posljednjim podacima ima nade.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok