Kategorija

Oznaka

Cijena (€)

-

Stambena površina (m2)

-

Površina zemljišta (m2)

-

Značajke

Regija

Rivijera

Mjesto

Kvart

bannerauthenticdalmatia

Prema pisanju portala FTAdviser.com londonska građeviska tvrtka Emerging Market Property, specijalizirana za područja srednje i istočne Europe, osnovala je fond koji će se baviti ulaganjima u nekretnine na područjima Hrvatske gdje su ekonomski rast i demografske promjene dovele do manjka određenih vrsta nekretnina, uglavnom kuća i stanova za život, te će se fokusirati na stambene nekretnine na području Splita i Rijeke u nadi da je u tim gradovima konkurencija manja.

Vodeći se predviđanjima da će 2011. Hrvatska uću u europsko društvo kada će i standard srednje klase porasti, kao i procjenama konzultantske kuće King Sturge o nedostatku oko 500 stambenih jedinica samo u Splitu,  Adriatic Capital Accumulation fund LP predviđa investitorima u isti zaradu od 25 % do čak 35 %.

Imajući u vidu trenutno stanje na splitskom tržištu nekretnina, dolazak ovakvog fonda imao bi snažan utjecaj na već previsoke cijene stambenih nekretnina u ovom gradu.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok