Hvar, Stari Grad - luksuzno renovirana kamena kuća u centru - 4596

oznaka: 4596
cijena: 395000
pogodnosti:
stambena površina: 140
lokacija
kategorija
opis

Smještena u centru starog dijela Starog Grada, samo nekoliko stotina metara od UNESCO-m zaštićenog Starogradskog polja, ova
kuća se prostire na tri etaže (ukupne bruto površine 140 m2, neto 100 m2), s dnevnim boravkom i blagovaonicom te potpuno opremljenom kuhinjom. U prizemlju se nalazi i prostrani gostinjski prostor sa ostavom i praonom rublja.

Na svakoj od gornjih etaža nalazi se potpuno uređena velika spavaća soba sa zasebnim wc-om, tušem i velikom kadom. Svaka soba ima po dva velika prozora, kao i dnevni boravak u prizemlju koji s jedne strane gleda na popločanu ulicu, a s druge strane na unutrašnje dvorište.

Kako bi pružili potpunu privatnost, svi prozori u prizemlju i jedan na prvom katu ukrašeni su ručno rađenim vitrajima, u dvije tehnike stakla i muranskog stakla u sredini. Svi prozori su ručno izrađeni od ariša.

Sobna vrata su dvostrana drvena vrata s autentičnim inkrustacijama. Bilo koja soba se lako može pretvoriti u kućni ured i/ili prostor za vježbanje/meditaciju.

Unutarnji i vanjski zidovi kuće su u potpunosti restaurira. U sklopu kuće nalazi se nenatkriveni gotički prozor i različite niše.

Hodnici su široki i prozračni, a potkrovlje kuće nudi dodatni prostor za odmor, s pogledom na gradske krovove ili se može koristiti kao dodatna ostava. Kuća je opremljena mješovitim solarnim grijačem vode od 300 litara, ima centralno AC grijanje i hlađenje skriveno u zidovima, kao i podno grijanje u prizemlju i na oba kata u kupaonskom dijelu.

Kućom se upravlja putem KNX sustava pametne kuće koji omogućuje upravljanje rasvjetom, a mogu se dodati i drugi sustavi prema željama korisnika.
Kuća je kompletno namještena sa sobama po mjeri i ugradbenim namještajem od hrvatskog hrasta.

U tušu u prizemlju je modernistička freska.

pošaljite upit
image_print
usercross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram